![Ilustrativna fotografija](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2025/01/27/k_36128170_640.jpg)
Brašno, sir, jaja i punomasno vrhnje najčešći su sastojci ovog tradicijskog recepta, a Kasandra mu je dodala svježi mladi luk i slaninu. Njen odabir sira je bio škripavac, a vi ga možete zamijeniti svojim omiljenim. Također, pekla ga je u kalupu za kuglof, a vi svoj možete peći u običnom protvanu ako vam je tako draže. U svakom slučaju, najvažnije je da bude neodoljivo ukusan i podsjeti vas na neka starija i tradicionalnija vremena.
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/3/22/10/ZF__9636.jpg)
Evo što će vam trebati:
10 jaja sir škripavac 0,5 kg slanine i/ili šunke pola vezice mladog luka (ili cijela vezica ako cijeli prisnac radite s lukom) sol, papar kvasac (prvi put ikad sam koristila suhi kvasac) brašno po potrebi |
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/3/22/10/ZF__9356.jpg)
Cijeli recept pročitajte OVDJE!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....