Malo drugačija musaka!

Musaka od patlidžana i krumpira s feta sirom

Savršen nedjeljni ručak!

Trebat će vam:

1 kg krumpira
4 patlidžana
1,5 dcl maslinova ulja2 češnja češnjaka
1 luk
1 konzerva pelata (400g)
žličica majčine dušice
žlica krušnih mrvica
žličica listića ružmarina
100 g feta sira

Priprema:

Patlidžane operite i uzdužno narežite na ploške debljine 5 do 8 mm. Češanj češnjaka zgnječite i pomiješajte s 1 dl ulja, time premažite patlidžane, a zatim ih malo posolite. Patlidžane kratko pecite u tavi dok ne omekšaju. Krumpir ogulite i narežite na tanke ploške te ga na 10 minuta prokuhajte u kipućoj slanoj vodi. Dno lima premažite uljem pa poslažite krumpir i patlidžane. Rasporedite usitnjene pelate, posolite, popaprite, pospite ružmarinom, majčinom dušicom i mrvicama pa stavite u pećnicu na 180 °C otprilike 40 minuta. Prije posluživanja po složencu nadrobite feta sir.

Isprobajte i savršen ljetni pinđur te punjene patlidžane!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 22:13