RADIMO ZIMNICU

MODERNA ZIMNICA: Chutney od šljiva

 Getty Images/iStockphoto

Trebat će vam:

1 kg šljiva, otkoštanih i nasjeckanih
3 luka, nasjeckana
100 g sušenih brusnica, nasjeckanih
1 žličica naribanog đumbira
1 žličica usitnjenih sjemenki gorušice
1 žličica mljevenog kumina
1 žličica paprike
1 žličica čilija
400 ml vinskog octa
500 g muscovado šećera

French toasts with piquant plum chutney topped with coriander leaves
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Sve sastojke, osim šećera stavite u veliku posudu i na laganu vatru. Neka prokuhaju i kuhajte ih dok šljive potpuno ne omekšaju. Umiješajte šećer i kuhajte dok se u potpunosti ne rastopi. Neka krčka oko 30 minuta dok ne postane gust. Stavite ga u sterilizirane teglice i pričekajte minimalno 2 tjedna prije nego ga počnete jesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 11:06