LIJENI POČETAK 2023.

Mlinci, jetrica, kupus na žlicu i losos, 10 provjerenih recepata za brzi ručak usred tjedna

 Marko Miščević/Cropix/
Pripremili smo 10 recepata za lijeni ulazak u 2023. za sve one kojima je potreban kvalitetan odmor nakon naporne godine

Prvi je tjedan u novoj godini i razumijemo ako vam se ne radi baš ništa, stoga donosimo recepte za prejednostavna sezonska jela koja ćete, zajedno s pranjem suđa, završiti u sat vremena. Razmislite o purećem kebabu, dobrom varivu s kiselim kupusom ili lososu iz pećnice, jelima koja bi se mogla svidjeti svima za stolom, a vama ostaviti dovoljno vremena da prve dane 2023. godine provedete opušteniji.

MESNA JELA ZA NESTRPLJIVE

Iz zamrzivača vas gleda komad puretine ili ste u jutarnjem obilasku tržnice zamijetili lijepu, svježu pileću jetricu? Imate nešto mljevenog mesa koje trebate potrošiti ili vam se baš jedu kobasice? Imamo četiri dobre ideje kako od navedenih sastojaka napraviti stvarno dobar ručak.

Pureći kebab posebno bi se mogao svidjeti klincima, a uz meso i umak na bazi grčkog jogurta, svakako poslužite i klasične umake poput kečapa, za svakog ponešto. Tu su i jetrica kojima zbilja ne treba previše da budu gotova, a poslužiti ih možete i uz palentu, krumpir salatu ili pire, dok popečke od starog kruha i mljevenog mesa možete poslužiti uz jednostavnu grah salatu s mladim lukom. Zaželite li se brzog jela na žlicu, razmislite o grahu s kiselim kupusom u koji možete ubaciti komad suhog mesa, ali i kobasice koje u zamrzivaču stoje već neko vrijeme.

PUREĆI KEBAB

image
Lidija Lončarić/

PILEĆA JETRICA

image
Berislava Picek/Cropix/

POPEČCI OD KRUHA I MLJEVENOG MESA

image
Berislava Picek/Cropix/

GRAH S KISELIM ZELJEM

image
Berislava Picek/Cropix/

DVA BEZMESNA FAVORITA

Jaja u šalši sa slanutkom jedno je od naših omiljenih brzih jela i radimo ga kad nemamo vremena kuhati, a želimo pojesti nešto zbilja ukusno. Ovo jelo najbolje se slaže uz lagano tostirani kruh iz tave. Osim toga, tu je i brza tjestenina od samo tri sastojka koja bi, ako je pravilno napravite, vrlo lako mogla postati jedan od vaših favorita za brzi ručak usred tjedna.

JAJA U ŠALŠI SA SLANUTKOM

image
Berislava Picek/Cropix/

TJESTENINA OD TRI SASTOJKA

image
Marko Miščević/Cropix/

RIBLJI TANJUR NA BRZINU

Nismo zaboravili niti ljubitelje ribljih jela. Pripremili smo tako recept za jednostavne srdele na brudet, a tu je i tjestenina s lososom i zelenim povrćem za koju će vam trebati svega 20-ak minuta. Osim s tjesteninom, losos možete kombinirati i s povrćem pa ga ubaciti u pećnicu. Za one koji, pak, posebno vole tjesteninu s tunom, donosimo jednostavan recept za umak od rajčice s tunom koji ovog puta možete poslužiti uz mlince.

SRDELE ZA BRUDET

image
Cropix/

TJESTENINA S LOSOSOM I ZELENIM POVRĆEM

image
Berislava Picek/Cropix/

TUNA S MLINCIMA

image
Berislava Picek/Cropix/

PEČENI LOSOS S POVRĆEM

image
Marko Miščević/Cropix/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:16