Mirisna buča s popečcima

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • Buča:
  • 4 manje hokaido buče
  • 4 žlice raznog povrća (mrkva, paprika, patlidžan, korijen celera)
  • 4 žlice mladog kozjeg sira
  • malo svježeg kopra, sol, papar
  • maslinovo ulje
  • Popečci:
  • 10 dag kiselog kupusa
  • 10 dag prosene kaše
  • 5 dag mrkve
  • 1 žlica krušnih mrvica
  • 1 jaje
  • sol, papar

Priprema

1. korak

Buču očistimo i izdubimo,a u drugoj posudi pripremimo nadjev od povrća i sira.Sitno sjeckano povrće povezano sirom stavimo u izdubljenu buču ,polijemo finim maslinovim uljem,posolimo i popaprimo.Sve stavimo u pećnicu i pečemo oko pola sata na 180 minuta.

2. korak

Skuhamo prosenu kašu ,kupus izdinstamo, a mrkvicu naribamo. Izmiješamo sve sastojke,povežemo razmućenim jajem, posolimo i popaprimo.Oblikujemo popečke i uvaljamo ih u krušne mrvice. Pečemo dok ne dobiju zlatnožutu boju. Popečke poslužimo s pečenom punjenom bučom.

Recept pripremio chef Branimir Tomašić, Mala Hiža

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 13:20