Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 15 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 konzerva tunjevine iz salamure
- 2 jaja
- glavica luka
- 1 klip kukuruza šećerca
- 4 žlice krušnih mrvica
- 1 šaka kukuruznog brašna
- 1 žlica kapara
- 1 stručak peršina
- sol i papar
- maslinovo ulje
- Za salatu:
- 3 veće mrkve
- korijen celera
- 2 šake lješnjaka
- limunov sok
- suncokretovo ulje
- sol
Priprema
1. korak
Nožem skinite bobice kukuruza s klipa. Kratko ih prokuhajte u vodi. Ocijedite ih. Pjenjačom umutite jaja. Sitno nasjeckajte luk pa ga dodajte u jaja. Ocijedite meso tune, usitnite ga vilicom i dodajte u smjesu. Dodajte i kukuruz, kapare, nasjeckani peršin te krušne mrvice.
2. korak
Ako je smjesa i dalje prevodena, odnosno ako se ne mogu oblikovati pogačice, dodajte još mrvica. Svaku pogačicu uvaljajte u kuruzno brašno pa ih pržite na maslinovu ulju dok ne dobiju rumenu boju. Očistite i naribajte mrkvu. Očistite i naribajte celerov korijen. Lješnjake nasjeckajte. Pomiješajte sastojke i začinite ih limunovim sokom i uljem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....