TOPLI UŽITAK

Mesne okruglice s mozzarellom: Klasično jelo s talijanskim twistom

Priprema je jednostavna, a rezultat su sočne i ukusne okruglice koje će svi obožavati!

Mesne okruglice s mozzarellom idealna su kombinacija sočnog mesa i topljenog, rastezljivog sira koji čeka kao ukusno iznenađenje u sredini svake kuglice. Zapečene u umaku od rajčice ili poslužene uz tjesteninu, ove mesne okruglice pravi su izbor za obiteljski ručak ili večeru s prijateljima.

MESNE OKRUGLICE S MOZZARELLOM

Priprema: 30 minuta
Kuhanje: 30 minuta
Porcija: 4

Trebat će vam:
500 g mljevenog mesa (goveđeg ili svinjetine)
1 jaje
100 g krušnih mrvica

100 g naribane mozzarelle
1 glavica luka
2 češnja češnjaka
1 žličica suhog origana
1 žličica soli
1/2 žličice papra
2 žlice peršina
50 g parmezana (naribanog, opcionalno)
maslinovo ulje za prženje
400 g pelata ili nasjeckane rajčice iz konzerve
1 žlica maslinovog ulja
1 češanj češnjaka
sol i papar po ukusu
prstohvat šećera

Priprema:
U velikoj zdjeli pomiješajte mljeveno meso, jaje, krušne mrvice, nasjeckani luk, češnjak, origano, sol, papar, peršin i, po želji, parmezan. Dobro promiješajte rukama. Oblikujte okruglice veličine loptice za golf, u svaku stavite komadić mozzarelle, zatvorite i ponovo oblikujte. U tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Pržite okruglice s svih strana dok ne dobiju zlatnu boju, od 8 do 10 minuta. Izvadite ih na papirnate ručnike. U istoj tavi zagrijte žlicu maslinovog ulja, dodajte sitno nasjeckani češnjak i kratko pržite. Zatim dodajte pelate ili nasjeckane rajčice, sol, papar i po želji šećer. Pustite da se umak lagano kuha 10 - 15 minuta. Dodajte mu pržene okruglice i pustite da se prožmu okusi još 5 minuta. Poslužite toplo uz tjesteninu, rižu ili kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 23:56