IZ JEDNOG LONCA

Mesne okruglice danas napravite u meksičkoj varijanti, s paprikom i grahom

 Deposit photos
Dodajte i žličicu čilija ili koju čili papričicu pa sve zajedno krčkajte u jednom loncu

Trebat će vam:

12 komada mesnih okruglica

1 luk

2 paprike

1 šaka svježeg korijandera

2 veća režnja češnjaka

1 žličica dimljene paprike

1 žličica čilija u prahu

2 žličice kumina

1 žlica smeđeg šećera

1 konzerva sjeckanih rajčica ili umaka od rajčice

1 konzerva graha

100 ml temeljca

Sol i papar

Riža po želji

Priprema:

Napravite mesne okruglice pa ih pirjajte na srednjoj vatri na malo ulja oko 5 minuta. Pustite da poprime boju sa svih strana, a zatim ih prebacite na tanjur. Na istu masnoću dodajte sitno sjeckani luk, pirjajte 10-ak minuta, a zatim dodajte papriku i pirjajte još 5-6 minuta. Dodajte stabljike korijandra, češnjak, dimljenu papriku, čili i kumin i pirjajte još jednu minutu. Dodajte šećer, umak od rajčice i grah i pustite da se krčka. Po potrebi dodajte temeljac. Vratite mesne okruglice i kuhajte poklopljeno oko 15 do 20 minuta. Poslužite samo ili uz rižu.

Savjet!

Mesne okruglice možete napraviti po receptu naše Slavice Šagolj. Potražite ga ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 14:14