PROBAJ OVO

Mediteranska salata od hobotnice i leće po receptu chefa Christiana Misirače

 Marko Miscevic/Cropix
U zagrebačkom klupskom restoranu zatvorenog tipa nastaju kreativna jela chefa Christiana Misirače inspirirana Mediteranom

Za 4 osobe trebat će vam:

1 kg hobotnice

200 g crne leće

sol

papar

1 dcl maslinova ulja

sok pola limuna

0,03 l kvasine

3 dag mariniranih artičoka

3 dag sušenih rajčica

1 komad mladog luka

0,05 l prošeka

Postupak:

Staviti kuhati jadransku hobotnicu u mnogo tekućine. Kuhati ovisno o veličini (kada vilica lagano ulazi u hobotnicu, gotova je). S glave i krakova kuhane hobotnice skinuti čvrstu opnu.

Crnu leću staviti kuhati u vodu, dodati malo soli i koji lovor list te kuhati otprilike 15 minuta pa procijediti. Dok je leća još topla, začiniti je solju, paprom, maslinovim uljem, limunovim sokom i kvasinom. U nju dodati kuhanu hobotnicu, marinirane artičoke, sušenu rajčicu u ulju i nasjeckani mladi luk. Sve dobro umiješati te pustiti da se odmori u frižideru. Netom prije posluživanja potrebno je još jednom probati salatu jer sve namirnice imaju tendenciju upijanja te, ako je, potrebno još začiniti.

Prije serviranja sačuvane krakove prepečemo na tavi na malo maslinova ulja, dodamo sol i papar te podlijemo prošekom. Topli krak poslužujemo na hladnoj salati od hobotnice i leće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. prosinac 2024 21:54