MEDALJONI OD GOVEDINE S PALENTOM
Trebat će vam:
2 goveđa medaljona (oko 150 g svaki)
2 žlice maslinova ulja
sol i papar
4 srednje rajčice, nasjeckane
1/2 crvenog luka, sitno nasjeckanog
1 žličica maslinova ulja
1 žlica svježeg peršina, nasjeckanog
100 g palente
400 ml mlijeka
50 g maslaca
50 g parmezana, naribanog
Priprema:
Medaljone začinite solju i paprom. Zagrijte 2 žlice maslinova ulja u tavi na srednje jakoj vatri. Pecite medaljone 3 - 4 minute sa svake strane, ovisno o debljini mesa, dok ne postanu srednje pečeni. Izvadite ih i ostavite da odmaraju. U manjoj tavi zagrijte 1 žličicu maslinova ulja i pirjajte crveni luk 2 - 3 minute dok ne omekša. Dodajte nasjeckane rajčice, posolite, popaprite i kuhajte još 5 minuta dok rajčice ne omekšaju i stvore umak. Na kraju umiješajte svježi peršin. U loncu zakuhajte mlijeko, posolite i postupno umiješajte palentu. Kuhajte 5 - 7 minuta, stalno miješajući dok se ne zgusne. Dodajte maslac i parmezan, dobro promiješajte da se sve poveže i postane kremasto. Na tanjur stavite kremastu palentu, preko nje položite goveđe medaljone, a sve prelijte rajčicama s lukom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....