U Blend baru, malom zagrebačkom lokalu u Gundulićevoj 33, među talentiranim barmenima pod vodstvom Filipa Lipnika svoje mjesto ima i Matia Ivanišević, mladi barmen i barista s bogatim iskustvom u ugostiteljskom sektoru. Upravo je Ivanišević na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2022. u Kataru vodio jedan od barova na stadionu Al Thumama!
Ivanišević je i predavač na Art of Bar Akademiji pa smo ga zamolili da za prvi kolekcionarski broj magazina Dobra hrana pripremi jedan provjereni klasik - holivudski Vesper Martini, ali i da ga malo modernizira. Kako bi to postigao, odlučio je džin infuzirati timijanom i limunovom koricom, što je ovom piću dalo dodatnu razinu aromatičnosti.
Želite li isprobati i neki drugi holivudski koktel iz našeg magazina, potražite recepte na poveznici!
VESPER MARTINI BARMENA MATIJE IVANIŠEVIĆA
50 ml džina infuziranog timijanom i limunovom koricom
20 ml votke
10 ml bijelog vermuta
led
4 kapi ružine vodice
korica limuna
Infuzirajte džin za ovaj koktel s nekoliko svježih grančica timijana i dvije do tri korice limuna te pustite da stoji oko pola sata na sobnoj temperaturi. Zatim džin procijedite i stavite u hladnjak. Kad ste spremni raditi koktel, stavite sve sastojke u metalnu čašu za miješanje, dodajte led do polovice čaše i miješajte 30 do 35 sekundi tako da koktelu padne temperatura ispod nule. Procijedite sve sastojke u dobro ohlađenu coupe čašu. Piće se poslužuje u hladnoj čaši, ali bez leda. Na koktel stavite kapi ružine vodice. Pošpricajte koricom limuna koju možete iskoristiti i za dekoraciju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....