Osim što je dobro pridržavati se stručnih nutricionističkih savjeta za bolju prehranu, poput većeg unosa voća i povrća, što više raznolike hrane i namirnica, umjerenih količina, ali redovitih manjih obroka, uz puno tekućine, a najviše vode, nezaobilazna je tjelovježba, pa makar u obliku dulje šetnje. Iako se čini da to iziskuje puno od osoba kojima je slobodno vrijeme gotovo pa postalo luksuz, priprema zdravih međuobroka skratit će vrijedne minute i sate, jer sve navedeno može vrlo lako prijeći u naviku, a dobre navike upravo su ono što svi želimo prenijeti svojoj djeci. Gotovo svako jelo koje ste dosad pripremali ima svoju bolju verziju. Pa tako i sendviči, a ja ću vam pokazati četiri primjera kako napraviti nešto drukčije i s odmakom od klasičnog. Osim što sezonske namirnice u njima vode glavnu riječ, priprema im je jednostavna i brza.
Tortilju možete napraviti i domaću, od čijih ostataka ispečete čips u pećnici ili zamrznete za poslije, a ako koristite kupovnu, pokazat ću vam recept kako pripremiti slatku verziju pužića od tortilje. Oni će nam poslužiti umjesto "kruha i pekmeza", gdje posebnu notu daju svježe maline lagano vilicom izgnječene i pomiješane s chia sjemenkama kako bi takva slastica imala i nutritivnu funkciju. Osim tortilje, pužiće možete napraviti i od običnih pečenih jaja, pa ste na taj način napravili rolice bez brašna koje će još lakše sjesti na želudac. Zatim sendvič s topljenim sirom, popularno nazvan "grilled cheese sandwich", napravljen je isključivo od cvjetače s dodatkom mozzarelle ili cheddar sira. I za kraj, nešto na štapiću, slani zalogajčići koji aktiviraju maštu odraslih i djece, jer su kombinacije beskonačne, a ova vegetarijanska s tikvicama pečenim na grillu i punjenim nadjevom od ricotte pravo su osvježenje za nadolazeće tople dane. Ovakvi zalogaji bit će izvrstan dodatak zabavi ili rođendanu, a šareni stol oduševit će svakoga. Ako ništa od toga ne upali, u što sumnjam, uvijek možete servirati svježe voće umočeno u tamnu čokoladu i osvojiti srca malih i velikih gostiju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....