Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 90 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1,5 kg kabocha bundeve (možete kombinirati i banana bundevu i muškatnu bundevu)
- 75 g šećera (sami dozirajte slatkoću)
- 1 l vode
- 2 naranče
- 3 limuna
- 100 g svježeg đumbira
Priprema
1. korak
Bundevu ogulite, izdubite joj unutrašnjost zajedno sa sjemenkama te je narežite na kocke. Ogulite naranču i limun te ih narežite na tanke trake, đumbir također ogulite i sitno narežite. Stavite bundevu u lonac, dodajte vodu, naranče, limun i đumbir. Kuhajte oko 30 minuta, zatim dodajte šećer te kuhajte na srednje jakoj vatri još 45 minuta.
2. korak
Na pola kuhanja, kada se marmelada počne zgušnjavati, smanjite vatru i neprekidno miješajte do željene gustoće. Gotovu marmeladu prelijte u sterilizirane staklenke i čuvajte u hladnjaku.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....