Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 180 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- 1 kg dinje narežite na komadiće i očistite od koštica
- 250 g (ako volite slađe dodajte još šećera, u originalnom receptu ide 400 g, a vi možete dozu prepoloviti i kombinirati je s medom)
- 1 mahuna vanilije
- 2 žlice limunova soka
- 180 ml pektina (tekući)
- 30-40 g maslaca
Priprema
1. korak
Pripremite kipuću vodu, staklenke stavite u veliku posudu pa ih prelijte kipućom vodom i ostavite tako desetak minuta. Ne smiju viriti izvan vode, a prije nego ulijete marmeladu pustite da se malo ohlade..
2. korak
U drugu posudu pomiješajte komadiće dinje, šećer, vaniline sjemenke i mahunu. Dovedite do zakuhanja, a zatim kuhajte 7-10 minuta. Maknite s vatre, dodajte limunov sok i umiješajte voćni pektin, a zatim vratite na vatru. Kuhajte još minutu-dvije. Ako ne želite komadiće, izvadite mahunu vanilije, propasirajte štapnim mikserom, a zatim umiješajte.
maslac i još koju minutu ostavite na vatri uz konstantno miješanje.
Kad je marmelada gotova ulijte je u prethodno pripremljene staklenke.
Savjet: Kad se marmelada zgusne i ohladi možete ju poslužiti na raženom kruhu s krem sirom, ili jednostavno u dobrim starim palačinkama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....