Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 4 kranjske kobasice
- 1 luk
- 2 mrkve
- ½ manjeg korijena celera
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 prstohvat sušenog timijana
- 2, 5 dcl umaka od rajčice
- 100 g mladog ili zamrznutog graška
- 200 g tjestenine
- 200 g tikvica
- 200 g kuhanog slanutka
- malo maslinovog ulja
Priprema
1. korak
Kobasice narežite na komadiće pa ih prepržitre na maslinovom ulju oko 5 minuta.
U drugoj posudi pirjajte luk, mrkvu i korijen celera, zgnječeni češnjak, malo soli i sušeni timijan te pirjajte na srednje jakoj vatri 10-ak minuta.
2. korak
Zatim dodajte kobasice, umak od rajčice i toliko vode da svi sastojci budu pokriveni tekućinom. Kuhajte 15 minuta, a zatim dodajte tikvicu na kockice, kuhani slanutak i grašak. Kuhajte juhu još 10 minuta.
3. korak
Tjesteninu skuhajte po uputama na pakiranju, ocijedite pa dodajte kuhanom minestroneu zajedno sa nasjeckanim peršinom. Promiješajte pa poslužite s malo maslinovog ulja i parmezana
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....