Maneštra s kobasicama i graškom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 45 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 4 kranjske kobasice
  • 1 luk
  • 2 mrkve
  • ½ manjeg korijena celera
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 prstohvat sušenog timijana
  • 2, 5 dcl umaka od rajčice
  • 100 g mladog ili zamrznutog graška
  • 200 g tjestenine
  • 200 g tikvica
  • 200 g kuhanog slanutka
  • malo maslinovog ulja

Priprema

1. korak

Kobasice narežite na komadiće pa ih prepržitre na maslinovom ulju oko 5 minuta.

U drugoj posudi pirjajte luk, mrkvu i korijen celera, zgnječeni češnjak, malo soli i sušeni timijan te pirjajte na srednje jakoj vatri 10-ak minuta.

2. korak

Zatim dodajte kobasice, umak od rajčice i toliko vode da svi sastojci budu pokriveni tekućinom. Kuhajte 15 minuta, a zatim dodajte tikvicu na kockice, kuhani slanutak i grašak. Kuhajte juhu još 10 minuta.

3. korak

Tjesteninu skuhajte po uputama na pakiranju, ocijedite pa dodajte kuhanom minestroneu zajedno sa nasjeckanim peršinom. Promiješajte pa poslužite s malo maslinovog ulja i parmezana

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. studeni 2024 12:51