DOBAR RUČAK

Malo drugačije bruschette: piletina s rajčicama, češnjakom i mozzarellom

 Deposit Photos/
Za dodatnu hrskavost, piletinu prije pečenja možete posipati krušnim mrvicama

Trebat će vam:

1 kg otkoštene piletine

1 limun

Maslinovo ulje

2 veće rajčice

5 režnjeva češnjaka

1 šaka svježeg bosiljka

Malo svježeg timijana po želji

Mozzarella

Sol i papar

Priprema:

Piletinu posolite i popaprite, dodajte joj kolutiće pola limuna koji ste najprije oprali i na listiće nasjeckana dva režnja češnjaka. Dodajte maslinovo ulje i pustite da stoji u hladnjaku barem pola sata. Zatim piletinu prebacite u tavu i na vrućem ulju je zapecite sa svih strana. Pećnicu upalite na 200 °C. Dok se piletina još peče, u ulje dodajte timijan i cijele režnjeve češnjaka. Dodajte i ploške limuna koji vam je preostao pa ubacite i bosiljak. Maknite s vatre, po piletini pospite komadiće rajčice koju ste nasjeckali, začinili soli i paprom i sve zajedno prelijte maslinovim uljem. Pecite 20-30 minuta, a kada piletinu izvadite, po vrhu odmah pospite mozzarellu kako bi se otopila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 20:15