Trebat će vam:
1 kg otkoštene piletine
1 limun
Maslinovo ulje
2 veće rajčice
5 režnjeva češnjaka
1 šaka svježeg bosiljka
Malo svježeg timijana po želji
Mozzarella
Sol i papar
Priprema:
Piletinu posolite i popaprite, dodajte joj kolutiće pola limuna koji ste najprije oprali i na listiće nasjeckana dva režnja češnjaka. Dodajte maslinovo ulje i pustite da stoji u hladnjaku barem pola sata. Zatim piletinu prebacite u tavu i na vrućem ulju je zapecite sa svih strana. Pećnicu upalite na 200 °C. Dok se piletina još peče, u ulje dodajte timijan i cijele režnjeve češnjaka. Dodajte i ploške limuna koji vam je preostao pa ubacite i bosiljak. Maknite s vatre, po piletini pospite komadiće rajčice koju ste nasjeckali, začinili soli i paprom i sve zajedno prelijte maslinovim uljem. Pecite 20-30 minuta, a kada piletinu izvadite, po vrhu odmah pospite mozzarellu kako bi se otopila.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....