Legendarni korčulanski restoran Adio Mare ove godine slavi 50. rođendan, a za tu su prigodu samo za čitatelje Dobre hrane otkrili neke od svojih recepata. Nakon brudet juhe, donosimo vam recept za tjesteninu, odnosno makarune s kozicama koje je toliko jednostavno pripremiti da ćete se i sami iznenaditi. A okusi? O tome je bolje da vam i ne govorimo, kad probate, brzo ćete ponoviti ovaj recept. Eto toliko je dobro ovo jelo.
MAKARUNI S KOZICAMA
Trebat će vam:
50 ml domaće šalše
100 ml temeljca od kozica
40 repova očišćenih kozica
400 g domaćih makaruna
1 cherry rajčica
maslinovo ulje
sol, papar
Priprema:
Na maslinovom ulju popržiti kozice, dodati šalšu i cherry račicu. Neka lagano kuha. U međuvremenu skuhati makarune ili drugu pastu po izboru. Kada umak uzavre, umiješati makarune i poslužiti.