Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 4 manja filea lososa
- 500 g gljiva (šampinjona)
- 200 g špinata
- 1 ocijeđeni narančin sok
- maslinova ulja
- sol i papar
- 1 manja glavica luka
- 20 g maslaca
- 150 g vrhnja za kuhanje
- 50 ml bijelog suhog vina
Priprema
1. korak
Gljive narežite na komadiće. Stavite ih na roštilj pa začinite solju i
paprom. Pecite ih 5 minuta sa svake strane.
2. korak
Isfiletirajte ribu pa na vrelu tavu s maslinovim uljem položite filete
brancina s kožom prema dolje. Kratko popržite, a na pola prženja
dodajte maslac.
3. korak
U zdjelu iscijedite narančin sok pa dodajte sol, papar, maslinovo ulje
i listove mladog špinata.
4. korak
Napravite umak kojim ćete sve preliti, i to od riblje masnoće na kojoj
prepržite narezani luk, dodajte malo bijelog vina i pustite da ispari.
Sada dodajte još vrhnje za kuhanje, začinite solju i paprom i time
prelijte ribu i špinat.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....