Trebat će vam:
2-4 fileta lososa
40 g maslaca
1 limun
heljda
2 lovorova lista
200 g grčkog jogurta
1 režanj češnjaka
1 žlica sjeckanog ili sušenog kopra
maslinovo ulje
Priprema:
Filete lososa najprije natrljajte soli i paprom. Na tavi zagrijte žlicu maslinova ulja, dodajte maslac i pustite da se stvore mjehurići. Dodajte losos i pecite oko tri minute sa svake strane, ovisno o debljini fileta. Kad je losos skoro gotov, poprskajte ga sokom pola limuna. Dok se losos peče, u posebnu posudu dodajte vodu i heljdu, začinite soli i paprom i ubacite dva lovorova lista. Kuhajte dok heljda ne postane pahuljasta. U manjoj posudici pomiješajte grčki jogurt, dodajte mu sok pola limuna i kopar te protisnuti češnjak. Dodajte i žličicu maslinova ulja, sol i papar. Dobro promiješajte i poslužite uz heljdu i losos.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....