Priprema: 20 minuta • Kuhanje: 30 minuta • Porcija: 2-4
Trebat će vam:
1 luk
2-3 režnja češnjaka
1 veća tikvica
3 mrkve
1 veći krumpir
1 konzerva slanutka
sol i papar
1 žličica timijana
1 žličica slatke paprike
3 žlice pasirane rajčice
maslinovo ulje
voda ili povrtni temeljac
Priprema:
Na maslinovu ulju najprije pirjajte luk. Dodajte protisnuti češnjak pa pirjajte još pola minute, a zatim dodajte i mrkvu koju ste nasjeckali na kolutiće. U lonac ubacite i kockice krumpira, a zatim i tikvicu. Sve prelijte povrtnim temeljcem i pasiranom rajčicom i kuhajte dok mrkva ne omekša. Dodajte isprani slanutak iz konzerve, začinite timijanom, slatkom paprikom, soli i paprom i po potrebi dodajte još začina. Poslužite samostalno ili uz prilog po želji.