Lomljena zrna pšenice s dimljenim kozicama, pedoćima i hobotnicom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 25 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 35 dag pšenice
  • 8 dag dimljenih plodova mora ( hobotnica, pedoći, kozice)
  • mlada kapulica
  • češnjak
  • peršin
  • maslinovo ulje
  • 1 dcl bijelog vina
  • 2 dcl ribljeg temeljca
  • parmezan Grana padano
  • maslac
  • sol i papar

Priprema

1. korak

Pšenicu namočiti 24 sata s tim da se voda promijeni 3 do 4 puta

2. korak

Na maslinovom ulju zažutiti kapulicu i češnjak. Kada uvene dodati dimljene plodove mora i prodinstati jednu do dvije minute.

3. korak

Pšenicu namočiti 24 sata s tim da se voda promijeni 3 do 4 puta. Podlijemo s bijelim vinom i kuhamo dvije do tri minute, dodamo pšenicu i podlijevamo ribljim temeljcem. Kuhamo dok pšenica ne omekša (10-ak minuta).

4. korak

Na kraju začinimo peršinom, solju, paprom i parmezanom te dodamo maslac. Kada je gotovo poklopiti pet minuta prije serviranja začiniti s maslinovim uljem.

Napomena: Ostali sastojci količinski se stavljaju po osobnoj želji te ne mogu biti napisani normativi.

Restaurant Cadena, chef Sanjin Braco

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. studeni 2024 17:00