Priprema: 10 minuta • Pečenje: 20 minuta • Porcija: 4-6
Trebat će vam:
1 žlica maslinova ulja
450 g ljute kobasice za kuhanje
3 režnja češnjaka
1 glavica luka
1 žličica sušenog bosiljka
1 žličica mljevene crvene paprike
sol i papar
1 l pilećeg temeljca
1 list lovora
450 g krumpira
100 g špinata
60 ml vrhnja
Priprema:
Zagrijte u loncu maslinovo ulje. Dodajte kobasice i pecite ih oko pet minuta, dok ne porumene, drobeći ih dok se peku. Ocijedite višak masnoće pa umiješajte usitnjeni češnjak i luk, bosiljak i crvenu papriku. Pecite, često miješajući, dok luk ne postane proziran pa posolite i popaprite. Ulijte pileći temeljac i dodajte lovorov list pa pustite da zavrije. Dodajte krumpir narezan na kockice i kuhajte oko 10 minuta, odnosno dok ne omekša. Umiješajte špinat dok ne počne venuti. Umiješajte gusto vrhnje dok se ne zagrije, prema potrebi dodatno začinite i poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....