Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1,5 kg svinjske lopatice
- 2 luka
- 2-3 češnja češnjaka
- 1 žlica pesta od ljute paprike
- 1/2 konzerve pelata
- 1 mrkva
- 1 peršin list i korijen
- 1 žličica ljute mljevene crvene paprike
- 1/2 žličice slatke dimljene mljevene paprike
- sol i papar
- lovorova lista
- malo peperoncina po želji
- repičino ili maslinovo ulje
- 1 šalica kuhanog bijelog graha
- 1 šalica kuhanog crvenog graha
- 1/2 šalice kuhanog kukuruza
Priprema
1. korak
Na masnoći dinstajte luk, a kada postane staklast dodajte narezano korjenasto povrće i na kockice narezanu svinjetinu. Kratko popecite meso pa podlijte sve vodom ili temeljcem i kuhajte dok meso ne omekša. Ubacite lovorov list.
2. korak
Na pola kuhanja dodajte narezane pelate, češnjak i ostavite da se krčka povremeno podlijevajući ako je potrebno. Desetak minuta prije kraja kuhanja u lonac stavite i obje vrste graha i kukuruz. Dodajte potom pesto od ljutih paprika te sve ostale suhe začine i peperoncina po želji. Servirajte s domaćom pečenom kobasicom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....