Ljubičasti, bijeli i narančasti batat pečen s lukom i začinima

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 25 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1/2 bijelog batata
  • 1/2 ljubičastog ili crvenog batata
  • 1/2 narančastog batata
  • 1 ljubičasti luk
  • svježi ili suhi timijan
  • par listića kadulje
  • ulje
  • tvrdi slani sir za ribanje (može parmezan ili domaći s placa)

Priprema

1. korak

Batat ogulite pa ga narežite na veće kocke. Luk također ogulite i narežite na deblje komade. U posudu stavite sve tri vrste batata s lukom, pokapajte sve uljem, pospite timijanom i dodajte par listića kadulje. Posolite. Pecite na 200 stupnjeva oko 15 minuta (batat se peče kraće od krumpira). Po pečenom povrću naribajte tvrdi slani sir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 18:22