osvježenje u zalogaju

Ljetne tikvice nemojte peći niti ribati, zarolajte ih za laganu večeru po preporuci chefice Ivane Bekavac

Sve što vam treba je dobar nož ili mandolina da dobijete ujednačene trake od tikvica

Za ljetno izdanje magazina Dobra hrana okupili smo prijatelje na terasi naše popularne chefice Ivane Bekavac, koja je zasukala rukave i za snimanje spremila cijeli niz pravih ljetnih jela za dijeljenje. Jedno od njih bile su ukusne rolice od tikvica koje mogu biti odlično predjelo, lagana večera ili fini zalogaj uz čašu vina! Kako nam je objasnila, upravo ovakva jela sprema u sklopu cateringa Prep zajedno sa svojom poslovnom partnericom Dinom Habulin i kolegom Marinom Petranovićem, a pritom je napomenula da je ključ dobrog ljetnog tuluma biti neopterećen i samo se igrati predivnim namirnicama koje nam nudi ljetna sezona, a kojima je potrebna minimalna termička obrada!

image
Neja Markicevic /Cropix

image
Neja Markicevic /Cropix

Rolice od tikvice
1 tikvica
200 g krem sira
3 grančice timijana
1 limun
2 žlice brusnica
30 g listića tostiranog badema
1 žlica maslinova ulja
sol i papar

Na mandolinu ili ručno tanko narežite tikvicu na debljinu od oko 3 mm. Sitno nasjeckajte brusnice. U posudi razradite krem sir, dodajte sok od pola limuna i ostale sastojke. Na narezanu plošku tikvice stavite žličicu namaza te zarolajte. Ponovite postupak s ostatkom smjese i tikvica pa poslužite.

image
Neja Markicevic /Cropix

image
Fotografija: Berislava Picek/Cropix; Dizajn naslovnice: Vesna Veselić

Ovu i druge zabavne priče, korisne preporuke i recepte za prava ljetna jela potražite u najnovijem izdanju magazina Dobra hrana, na kioscima od 27. lipnja!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 10:00