PROBAJ OVO

Lignje, sir i češnjak na prozračnim domaćim kruščićima za ručak, večeru ili druženje vikendom

 Berislava Picek/Cropix/Cropix
Slavica Šagolj s nama je podijelila recept za tijesto od kojih se rade peciva nalik pizzi, a zatim ih nadjenula morskom kombinacijom

Za tijesto će vam trebati:

5 g suhog kvasca
žlica šećera
550 ml mlake vode
2 žličice soli
3 žlice maslinovog ulja
500 g brašna (400 g glatkog i 100 g oštrog brašna)

Za nadjev:

100 ml maslinovog ulja
sol
3 - 4 češnja češnjaka
150 g mini rajčica
glavica luka
300 g liganja
mini mozzarella
50 g kukuruznog brašna

Priprema:

U manju posudu stavite 200 ml mlake vode, šećer i suhi kvasac. Promiješajte i pustite da se kvasac zapjeni. U drugu veću posudu stavite brašno i sol. Kada se kvasac zapjeni, dodajte smjesi brašna i miješajte. Umiješajte i ostatak mlake vode i maslinovo ulje. Miješajte dok ne dobijete fino glatko tijesto. Tijesto prekrijte krpom i pustite da se diže oko sat vremena. Dok se tijesto diže pripremite nadjev. Dignuto tijesto razvaljate na pobrašnjenoj površini (sada koristite isključivo oštro brašno). Tijesto podijelite na jednake loptice te od tijesta oblikujte mini pizze. Oblikovano tijesto premažite mješavinom maslinovog ulja, soli i protisnutog češnjaka. Luk narežite na dugačke ploške i posložite po tijestu. Na luk posložite na četvrtine narezane mini rajčice. Lignje koje ste narezali na kolutiće stavite u kukuruzno brašno koje ste malo posolili. Bitno je da lignje samo malo pokupe kukuruznog brašna da se ne posuše prilikom pečenja. Kolutiće lignji stavite na rajčicu. Stavite peći na 18 minuta u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva. Nakon tog vremena izvadite lim za pečenje i na pizze posložite mozzarellu. Vratite u pećnicu i pecite još maksimalno 10 minuta. Pečene mini pizze možete još prije jela premazati mješavinom maslinovog ulja i češnjaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 06:05