Lazanje od tikvica i mozzarella sira

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 500 g tikvica
  • 50 g maslaca
  • 12-15 listova lazanja
  • 150 g mozzarelle za bešamel
  • mlijeka
  • sol, bijeli papar
  • 15 g parmezana

Priprema

1. korak

Tikvice operite i uzdužno ih narežite na tanke ploške . Ploške prepecite na maslacu. Posolite ih. Ako ste nabavili listove za lazanje koji se kuhaju (2-3 minute), tada u vodu stavite nekoliko kapi ulja, a u vodi ih uranjajte list po list. Ocijedite ih na kuhinjskoj krpi.

2. korak

Za bešamel umak u posudi otopite maslac, uz stalno miješanje dodajte brašno, pa opet uz stalno miješanje postepeno dodavajte mlijeko. Najbolje bi bilo da miješate pjenjačom (tako ćete spriječiti stvaranje grudica). Popaprite i posolite. Naribajte mozzarellu. Na dno posude ulijte malo bešamela, poslažite tjesto, potom tikvice i pospite mozzarellom, pa prelijte bešamelom. I tako redom. Posljednje mora biti tijesto po kojiem izlijte ostatak bešamela i pospite parmezanom. Zapecite u pećnici na 180 °C otprilike 40 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 23:10