Trebat će vam:
1 hobotnica (oko 2 kg)
400 ml bijelog vina
7-8 žlica maslinova ulja
5 lovorovih listova
6 režnjeva češnjaka
2 glavice luka
1 šaka svježeg peršina
sol
manji krumpiri
Priprema:
Hobotnicu dobro očistite ili koristite smrznutu. Stavite je u protvan pa dodajte maslinovo ulje, bijelo vino, listove lovora i krupno nasjeckanu glavicu luka. Začinite soli i prema potrebi dodajte vode. Posudu za pečenje prekrijte poklopcem ili folijom i pecite hobotnicu na 180 stupnjeva oko 50 minuta. Nakon toga je izvadite iz pećnice, uklonite foliju, dodajte drugu glavicu luka i češnjak pa pojačajte temperaturu na 200 stupnjeva. Pecite još 40 minuta. Krumpir skuhajte do pola i ubacite ga hobotnici. Dodajte još malo ulja, ako je potrebno.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....