MORSKI RUČAK

Kupite smrznutu hobotnicu, ubacite je u posudu za pečenje s krumpirom i napravite najfiniji ručak

 Nataliaspb/Getty Images/istockphoto
Pripremite hobotnicu, bijelo vino, krumpir i nekoliko različitih začina pa se bacite na pečenje

Trebat će vam:

1 hobotnica (oko 2 kg)

400 ml bijelog vina

7-8 žlica maslinova ulja

5 lovorovih listova

6 režnjeva češnjaka

2 glavice luka

1 šaka svježeg peršina

sol

manji krumpiri

Priprema:

Hobotnicu dobro očistite ili koristite smrznutu. Stavite je u protvan pa dodajte maslinovo ulje, bijelo vino, listove lovora i krupno nasjeckanu glavicu luka. Začinite soli i prema potrebi dodajte vode. Posudu za pečenje prekrijte poklopcem ili folijom i pecite hobotnicu na 180 stupnjeva oko 50 minuta. Nakon toga je izvadite iz pećnice, uklonite foliju, dodajte drugu glavicu luka i češnjak pa pojačajte temperaturu na 200 stupnjeva. Pecite još 40 minuta. Krumpir skuhajte do pola i ubacite ga hobotnici. Dodajte još malo ulja, ako je potrebno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 08:12