Jesen napokon dolazi do izražaja u svoj svojoj raskoši, stoga će nam se ovog tjedna na meniju, između ostalih, naći i jela od cikle, krumpira te kiselog kupusa. No, tu su i kobasice, pileća krilca i riba kojoj mnogi ne mogu odoljeti. Ako vam je, dakle, nedostajalo inspiracije što kuhati narednih tjedan dana, imamo slasne ideje, a mnoge među njima neće vam oduzeti puno vremena, a uživat ćete u svakom zalogaju.
PONEDJELJAK
PIKANTNA PILEĆA KRILCA SA SWEET CHILLI UMAKOM
Ovako pripremljenih pilećih krilca teško se zasititi, pa nerijetko vrlo brzo planu sa stola! Najbolji dio ovog recepta je što se meso peče u pećnici, pa ne morate stajati uz tavu i brinuti tko će poslije očistiti kuhinju.
Recept potražite ovdje.
UTORAK
ŠPAGETI AGLIO E OLIO
Jela s tjesteninom uvijek su dobra opcija za dane kad nemamo puno vremena, a želimo jesti fino. Ovaj klasik talijanske kuhinje jednostavan je, a ukusan ručak gotov za manje od 20 minuta, a ako ga još niste kušali, sad je pravo vrijeme.
Recept potražite ovdje.
SRIJEDA
BORŠČ
Ako želite pojesti kuhano jelo, isprobajte ovaj tradicionalni recept za varivo predivne boje. Boršč ili gusta juha koja se pravi od cikle, jelo je posebne arome i idealno za ovo doba godine te simbol ukrajinske kuhinje.
Recept potražite ovdje, a više o ukrajinskoj kuhinji možete doznati i u našoj priči.
ČETVRTAK
KOBASICE S DINSTANIM KUPUSOM
Kolinje je pred vratima, no neka vas to ne spriječi da već sada uživate u jelu na kojemu su odrasle generacije. Kobasice s kiselim kupusom svakako su jedno od njih, uostalom ne kaže se bez razloga da je to simbol domaće zimske kuhinje.
Recept potražite ovdje.
PETAK
PEČENI LOSOS S KREMASTIM UMAKOM OD GLJIVA I ŠPINATA
Ako volite losos, tada ćete ovo jelo obožavati, a gotovo je već za pola sata. Klasični losos steak podignite na novu razinu uz prilog koji ćete uz njega poslužiti.
Recept potražite ovdje.
SUBOTA
PUNJENI KRUMPIR SA SIROM I SLANINOM
Mnoge generacije odrasle su na inačici ovog jela od krumpira. Dokaz je ovo da ne morate imati skupe sastojke i recept komplicirane pripreme da biste se dobro najeli i uživali u svakom zalogaju.
Recept potražite ovdje.
NEDJELJA
PUNJENE SVINJSKE ROLICE
Ako vam je dosta suhe svinjetine, pripremite je na ovaj način. Naime, tajna ovog recepta je u punjenju, koje će čak i krtom svinjskom mesu dati posebno dobar okus i mekšu teksturu.
Recept potražite ovdje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....