TJEDNI MENI

Kuhamo tjesteninu sa sirom i gusto varivo, radimo uštipke i pitu s gljivama i piletinom

Osim toga, na meniju je i losos u umaku od limuna, tacos i pečene patka sa šljivama i jabukom

Hladni ponedjeljak traži hranu za utjehu pa tako radimo kremastu tjesteninu s puno sira. Tjedan nastavljamo s pitom s piletinom i gljivama, a zatim radimo i pržene uštipke s mladim lukom i sirom. U četvrtak kuhamo varivo od piletine, batata i kikirikija, a u petak radimo lososa u kremastom umaku s limunom. Za vikend radimo tacos i pečenu patku. Svi recepti čekaju vas u nastavku.

PONEDJELJAK

Sve što nam danas treba je tanjur utješnog, kremastog jela, a ova tjestenina sa sirom i mesom upravo je to.

TJESTENINA SA SIROM I MESOM

image
Ezumeimages/Getty Images/istockphoto

UTORAK

Rola svježeg lisnatog tijesta, gljive i piletina bit će vam dovoljni da napravite ručak koji će se svidjeti svima za stolom. Nije uopće komplicirano, a jako je ukusno.

PITA S PILETINOM I GLJIVAMA

image
Alleko/Getty Images

SRIJEDA

A kada vam se jede nešto slasno i zasitno, napravite pržene uštipke s mladim lukom i sirom. Za pripremu vam neće trebati nikakvi posebni sastojci, čak ni kvasac, dovoljan će biti samo prašak za pecivo, a dobit ćete mekane, aromatične oblačiće koje možete poslužiti uz umak od jogurta.

PRŽENI UŠTIPCI S MLADIM LUKOM I SIROM

image
Angelika Mostova/Getty Images

ČETVRTAK

Kombinacija piletine, batata i kikirikija bit će odlična iz woka, ali i na žlicu. Napravite gusto, aromatično i zasitno varivo uz koje vam neće trebati čak ni kriška kruha.

VARIVO OD PILETINE, BATATA I KIKIRIKIJA

image
Gorchittza2012/Getty Images

PETAK

Iako losos najviše volimo pripremljen na najklasičniji način, naglo na tavi, u umaku od limuna također je odličan. Jelo poslužite uz rižu, proso ili drugi prilog po želji i uživajte u zasitnom ručku.

LOSOS U BLAGOM KREMASTOM LIMUNOVOM UMAKU

image
Marynavoronova/Getty Images

SUBOTA

Tacos za ručak su odlična ideja jer sve dodatke možete rasporediti po stolu pa pustiti da okupljeni sami sastavljaju svoje jelo.

PILEĆI TACOS S JALAPEÑOM, SALATOM I SIROM

image
Benito Juncal/Getty Images

NEDJELJA

Ako ste kupili šljive za štrudlu, dio iskoristite i za nedjeljno pečenje. Patku napunite voćem pa poslužite uz heljdu, mlince...

PEČENA PATKA PUNJENA ŠLJIVAMA I JABUKAMA

image
Clarkandcompany/Getty Images
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. studeni 2025 09:25