Hladni ponedjeljak traži hranu za utjehu pa tako radimo kremastu tjesteninu s puno sira. Tjedan nastavljamo s pitom s piletinom i gljivama, a zatim radimo i pržene uštipke s mladim lukom i sirom. U četvrtak kuhamo varivo od piletine, batata i kikirikija, a u petak radimo lososa u kremastom umaku s limunom. Za vikend radimo tacos i pečenu patku. Svi recepti čekaju vas u nastavku.
PONEDJELJAK
Sve što nam danas treba je tanjur utješnog, kremastog jela, a ova tjestenina sa sirom i mesom upravo je to.
UTORAK
Rola svježeg lisnatog tijesta, gljive i piletina bit će vam dovoljni da napravite ručak koji će se svidjeti svima za stolom. Nije uopće komplicirano, a jako je ukusno.
SRIJEDA
A kada vam se jede nešto slasno i zasitno, napravite pržene uštipke s mladim lukom i sirom. Za pripremu vam neće trebati nikakvi posebni sastojci, čak ni kvasac, dovoljan će biti samo prašak za pecivo, a dobit ćete mekane, aromatične oblačiće koje možete poslužiti uz umak od jogurta.
PRŽENI UŠTIPCI S MLADIM LUKOM I SIROM
ČETVRTAK
Kombinacija piletine, batata i kikirikija bit će odlična iz woka, ali i na žlicu. Napravite gusto, aromatično i zasitno varivo uz koje vam neće trebati čak ni kriška kruha.
VARIVO OD PILETINE, BATATA I KIKIRIKIJA
PETAK
Iako losos najviše volimo pripremljen na najklasičniji način, naglo na tavi, u umaku od limuna također je odličan. Jelo poslužite uz rižu, proso ili drugi prilog po želji i uživajte u zasitnom ručku.
LOSOS U BLAGOM KREMASTOM LIMUNOVOM UMAKU
SUBOTA
Tacos za ručak su odlična ideja jer sve dodatke možete rasporediti po stolu pa pustiti da okupljeni sami sastavljaju svoje jelo.
PILEĆI TACOS S JALAPEÑOM, SALATOM I SIROM
NEDJELJA
Ako ste kupili šljive za štrudlu, dio iskoristite i za nedjeljno pečenje. Patku napunite voćem pa poslužite uz heljdu, mlince...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....