![25876421](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2025/02/04/k_25876421_640.jpg)
Obožavamo recepte koji zahtjevaju gotovo cijelu bocu vina! Ono što vam ostane, natočite u čašu i uživajte u pogledu na pećnicu. Koristite suho crno vino poput plavca malog.
Sastojci:
1 kokoš 1 luk 3 češnja češnjaka malo timijana, ružmarina i peršinova lista svezanih u svežnjić 1 list lovora 1 žlica koncentrata od rajčice 0,75 dl crnog vina 2 žlice maslaca 200 g šampinjona 2 žlice brašna |
![Coq au vin -- chicken stew -- on a fancy white plate with a fork on the side.](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/9/28/14/iStock-162245452.jpg)
Priprema:
U većem loncu zagrijte ulje pa na njemu ispirjajte češnjak i luk. Kad luk omekša, premjestite ga u zdjelu i ostavite sa strane. Na preostaloj masnoći u loncu popržite komade kokoši koje ste prethodno nasolili i pobrašnili. Kad su kratko zaprženi sa svih strana, u lonac vratite pirjani luk. Dodajte začine i koncentrat rajčice te zalijte crnim vinom. Prekrijte poklopcem i pecite u pećnici 3 sata na 150 tupnjeva. Nakon dva sata pečenja propirjajte šampinjone da porumene. U drugoj tavi pomiješajte omekšali maslac i brašno pa smjesu umiješajte u umak od kokoši. Zatim dodajte pirjane šampinjone. Kad je kokoš gotova, neposredno prije serviranja pospite je sjeckanim peršinom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....