Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 kg kruški viljamovki, opranih i oguljenih
- Umak za mariniranje:
- 4 cikle, oguljene i ocijeđene u sokovniku
- sok jednog limuna
- 4 žlice meda
- kora 1 neprskane naranče
- 2-3 anisa
- 1 štapić vanilije
- 10-ak cijelih klinčića
- štapić cimeta ili malo praha
- Bijeli preljev:
- pola šalice indijskih oraščića
- 1 konzerva kokosova mlijeka
- 2 žlice lucume
- 2 žlice agavina sirupa
- 2 žličice vanilije u prahu ili ekstrakta vanilije
Priprema
1. korak
Umak za mariniranje:
Sve sastojke pomiješajte s ciklinim sokom u većoj posudi.
2. korak
Kruške, kojima smo ostavili peteljke, ali ogulili koru, pažljivo složite u veću staklenku. Prelijte umakom od cikle sa začinima. Dodajte vode ako je potrebno kako bi kruške u cijelosti bile potopljene sokom. Ostavite da se mariniraju bar 24 sata.
3. korak
Izvana će postati crvene, no unutrašnjost ostaje svijetla pa su posebno lijepe ako ih se prepolovi prije serviranja ili ih poslužite cijele na dubljem tanjuru u koji ste ulili malo soka u kojem su se marinirale.
4. korak
Bijeli preljev:
Sve sastojke izmiksajte u blenderu. Prelijte kruške umakom i poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....