PROVJERENI RECEPTI

Krumpir, tjestenina ili tuna, ovo je naših 5 omiljenih ljetnih, zasitnih salata, gotove su u 20-ak minuta

Vruće je, ne stoji nam se za štednjakom i zato za ručak i večeru radimo ove predobre salate

Ljeto je stiglo, temperature se penju iznad 30 stupnjeva i sve što želimo jest zavaliti se ispod klime i uživati u osvježavajućem sladoledu ili kakvom finom, dobro ohlađenom sezonskom voću. Stiglo je doba i kada se u vrijeme ručka uglavnom jedva natjeramo u kuhinju, izbjegavamo paliti pećnicu, a sve što nam se jede su brza, lagana jela gotova u 20-ak minuta. Upravo zato, donosimo vam listu naših favorita s kojima nema greške. Ove salate su bogate, zasitne, rade se od sezonskih i lako dostupnih sastojaka, a napraviti ih možete u većoj količini pa rasporediti na nekoliko obroka ili ponijeti na posao te u njima uživati za gablec. Recepte potražite u nastavku.

NAJPOZNATIJA SALATA NA SVIJETU

Cezar salata jedna je od najpopularnijih na svijetu, ukusna je i zasitna, a ako se napravi kako treba, bit će i prepuna okusa te različitih tekstura. Glavni su sastojci zelena salata (točnije, rimska salata), kockice kruha i specifičan umak pun umamija za koji su zaslužni inćuni, dok se u kasnijim varijantama recepata može naići i na dodatak pilećih prsa, koji je čine još zasitnijim obrokom i koja obavezno moraju ostati dovoljno sočna. U nastavku ostavljamo provjereni recept i nekoliko dobrih savjeta za najbolju Cezar salatu.

KAKO NAPRAVITI CEZAR SALATU

image
Mariha-kitchen/Getty Images/istockphoto

PREJEDNOSTAVNA SALATA S TJESTENINOM

Obožavamo kremaste salate, a ova s grčkim jogurtom i tjesteninom jedna nam je od dražih. Recept je s nama svojevremeno podijelila Nastasja Chiara Petrić i koristimo ga uvijek kada nam se baš i ne kuha, a jede nam se nešto ukusno, lagano i zasitno.

RECEPT POTRAŽITE OVDJE

image
Berislava Picek/Cropix/

NAJKREMASTIJA TUNA SALATA

Kada smo svojevremeno isprobali salatu prema receptu Davida Changa, koji tunu koristi na malo drugačiji način, ostali smo potpuno iznenađeni teksturama i okusima koje smo stvorili. Odlična je ideja za brzi ručak kod kuće, a spremiti je možete i u teglice pa ponijeti na izlet ili na posao.

MALO DRUGAČIJA TUNA SALATA

image
Lidija Lončarić/

NOODLESI U SALATI

Kad smo već kod tjestenine, razmislite i o tome da klasične penne ili fusille zamijenite noodlesima. Spojite ih s tikvicama i kukuruzom, a dodati možete i piletinu, tunu ili ostatke od jučerašnjeg ručka pa je učiniti još bogatijom.

RECEPT POTRAŽITE OVDJE

image
Marko Miscevic/Cropix/

SVI VOLE KRUMPIR SALATU

A što kažete na zdjelu krumpir salate koja vrlo lako može biti glavno jelo? Dodali smo joj jaja, mahune i krastavce i pretvorili u zasitan obrok koji može biti dobar ručak i večera. Poslužite je samu, dodajte komadiće pancete, pečenu piletinu ili svinjski odrezak i uživajte u bogatom ručku kojem ćete se, vjerujemo, poželjeti vratiti.

NAJBOLJA KRUMPIR SALATA

image
Berislava Picek/Cropix/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2024 22:36