Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 15 min
Broj osoba: 6 – 8
Sastojci
- 3 jaja
- 3 žlice ulja
- 3 žlice rakije
- malo limunove korice
- 1 vanilin šećer
- 9 žlica šećera (ovisi o veličini jaja, dok se ne dobije tvrdo tijesto)
- malo soli
- ulje za prženje
- šećer u prahu
Priprema
1. korak
Jaja se zamute s uljem, rakijom, šećerom i soli. Polako se dodaje brašno dok tijesto ne bude vrlo, vrlo tvrdo, kao za tjesteninu.
2. korak
Tijesto se dobro umijesi i ostavi da odstoji barem pola sata. Zatim se valjkom razvalja što tanje i reže na trake. Svaka traka se zaveže u čvor.
3. korak
Prži se vrlo kratko u dubokom vrućem ulju i posipa šećerom u prahu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....