USRED TJEDNA

Kremasti špinat, pire krumpir i jaja za ručak gotov u manje od sat vremena

 Deposit Photos/
Špinat na mlijeku ovog puta napravite na malo drugačiji način pa ga poslužite uz poširana jaja

Trebat će vam:

400 g špinata

2 žlice maslaca

2 žlice brašna

400 ml mlijeka

prstohvat muškatnog oraščića

1 kg krumpira

mlijeko za krumpir

maslac za krumpir

sol i papar

jaja

Priprema:

Špinat očistite i nasjeckajte na sitno. U posudi najprije otopite dvije žlice maslaca, pustite da se kratko krčka, a potom dodajte brašno. Miješajte dok ne dobijete pastu, a zatim polako dodajte toplo mlijeko dok miješate pjenjačom. Miješajte dok ne dobijete kremasti umak. Dodajte sol, papar i muškatni oraščić. Dodajte sitno sjeckani špinat i kuhajte dok ne povene. U drugoj zdjeli skuhajte nasjeckani krumpir, kada je gotov, dodajte mu mlijeko i maslac pa napravite pire. Količine sastojaka prilagodite vlastitim potrebama. Jaja ispecite na tavi, poširajte ili mekano skuhajte. Poslužite pire krumpir sa špinatom i jajima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2024 00:01