JEDNOSTAVNO UKUSNO

Kremasta tjestenina s lososom i koprom dobar je odabir za brzi ručak usred tjedna

 Deposit Photos/
Losos ispecite, napravite umak, a zatim sve zajedno povežite s tjesteninom

Trebat će vam:

2-3 fileta lososa

1 vezica kopra

100 ml slatkog vrhnja

2 žlice ribanog sira

1 limun

kapari

sol i papar

maslinovo ulje

Priprema:

Losos najprije ispecite na maslinovu ulju. Tjesteninu stavite kuhati. Maknite losos iz tave pa na isto ulje dodajte protisnuti češnjak, kapare i malo limunove korice. Odmah zatim dodajte slatko vrhnje i miješajte dok se sve ne poveže. U umak dodajte sitno sjeckani kopar, a potom prebacite tjesteninu. Dodano začinite solju i paprom i dodajte još začina po želji. Na kraju umiješajte losos koji ste rastavili na komadiće i pospite parmezanom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 18:53