NOVA IDEJA

Kremasta piletina s limunom brzo je gotova, dobro se slaže uz svaki prilog i uvijek se svidi svima za stolom

 Grandriver/Getty Images
Nama je omiljena uz pire krumpir, ali dobra ideja bit će i riža, heljda, tjestenina, kuhano povrće...

Trebat će vam:

500 g do 1 kg bataka, zabataka i drugih komada piletine po želji

korica jednog limuna

2 žlice limunova soka

1 cijeli limun

4 režnja češnjaka

1 vezica peršina

100 ml slatkog vrhnja

1 žličica crvene paprike

1 žličica timijana

maslinovo ulje

sol i papar

Priprema:

Piletinu natrljajte maslinovim uljem, timijanom, soli, paprom i crvenom paprikom. Stavite u posudu, prelijte sokom od limuna i pustite da stoji barem pola sata. Nakon toga komade piletine zapecite na maslinovu ulju sa svih strana. Izvadite ih iz posude pa na istoj masnoći pirjajte luk. Pustite da poprimi zlatnu boju, dodajte češnjak i polovicu peršina koji ste nasjeckali na sitno. Dodajte i ribanu koricu limuna i kriške jednog limuna koji ste prethodno dobro oprali. Pirjajte pet minuta, začinite, a zatim dodajte malo vode i slatkog vrhnja. Dobro promiješajte pa vratite piletinu, poklopite i pustite da se kuha na laganoj vatri 30-ak minuta. Poslužite uz široke rezance i pospite ostatkom sitno sjeckanog svježeg peršina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 22:43