PROBAJ OVO

Krekeri sa sjemenkama i sirutkom dobar su dodatak ručku na poslu, ali i sjajna grickalica

 Deposit photos
Pripremite sjemenke, šalicu vode i sirutku, smjesu začinite po želji pa u manje od sat vremena uživajte u hrskavim krekerima

Trebat će vam:

1 šalica lanenih sjemenki

2 žlice chia sjemenki

pola šalice mljevenih lanenih sjemenki

pola šalice suncokretovih sjemenki

1 šalica vode

1 šalica sirutke

žličica soli

pola žličice češnjaka u prahu

začini prema želji

Priprema:

Pomiješajte sve sjemenke s kombinacijom vode i sirutke i ostavite ih da se namaču najmanje sat vremena. Posolite i začinite prema želji. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Smjesu sjemenki rasporedite u što tanjem sloju po limu i nožem lagano utisnite rubove budućih krekera. Smjese će biti i za dvije ture pečenja. Pecite na 175 °C u prethodno zagrijanoj pećnici oko 35 minuta, odnosno dok se smjesa ne isuši. Zatim isključite pećnicu i ostavite krekere u toploj, ali otvorenoj, pećnici što dulje da se isuše i ohlade. Izlomite krekere i pohranite ih u hermetički zatvorenu posudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 19:13