Kosani juneći file

Blago začinjen mediteranskim biljem, aromatiziran bijelim tartufom, serviran na rikuli i grana padano siru te alfa alfa klicama

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 15 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 60 dag junećeg filea
  • 8 g Alfa alfa klica
  • grana padano sir
  • rikula
  • majčina dušica
  • vlasac
  • kapari
  • kiseli krastavci
  • limun
  • češnjak
  • svježe mljeveni sol i papar
  • maslinovo aromatizirano bijelim tartufom

Priprema

1. korak

Očistiti file od žilica i iskosati na sitne komadiće

2. korak

Majčinu, vlasac, kapare, kisele krastavce i češnjak također sitno iskosati. Staviti file u posudu i postupno dodavati sve začine. Dodati maslinovo ulje aromatizirano bijelim tartufom, sol, papar i sok od limuna te izbalansirati okuse.

3. korak

Servirati na rikuli, na vrh staviti alfa alfa klice grana padano sir. Može se servirati i na tostiranom kruhu.

Napomena: za sve ostale sastojke normativi se ne mogu stavljati jer svatko kosani file začinjava po svojoj želji.

Restaurant Cadena, chef kuhinje Sanjin Braco

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. studeni 2024 01:00