Korak po korak: Slane tortice od lisnatog tijesta

Idealno za dobru zabavu s ekipom

Pripremite: 150 g šunke, 150 g sira, 100 g cherry rajčica, 3 jaja, stručak mladog luka, 2 režnja češnjaka, 2 šake brokule. Cvjetiće brokule blanširajte 5 minuta pa ih potopite u hladnu vodu da zadrže boju, naribajte sir, nasjeckajte luk i češnjak.

U zasebnoj posudi dobro istucite jaja. Naribajte sir koji pomiješajte s nasjeckanim povrćem te posolite i popaprite. U povrće dodajte jaja pa lagano miješajte. Dodajte i cherry rajčice narezane na četvrtine pa ponovno promiješajte.

Ako nemate vremena napraviti domaće lisnato tijesto, kupite gotovo koje ostavite na toplom da se lakše oblikuje. Limenim oblikom (za krafne) ili izvrnutom šalicom oštrog ruba režite jednake krugove , dovoljno velike da pokriju oblik za muffine. Namastite oblik za muffine, pa pažljivo stavljajte krugove lisnatog tijesta pazeći da tijesto seže sve do vrha oblika.

U tijesto stavljajte nadjev (ne skroz do vrha da ne počne curiti) pa pecite u pećnici na 200 °C dok ne dobiju rumenu boju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. prosinac 2024 18:42