Za tijesto:
880 g bijelog brašna tip 550
17 g soli
64 ml ulja
430 ml vode
Za nadjev:
1,2 kg buče
250 g svježeg sira
250 g kiselog vrhnja
3 jaja
Priprema:
KORAK 1.
U zdjelu stavite jaja, svježi sir i vrhnje. Sve dobro pomiješajte, a ako je potrebno, koristiti možete i mikser. Na kraju dodajte buču i umiješajte je u smjesu.
KORAK 2.
U posebnoj posudi pomiješajte sastojke za tijesto i mijesite 5-10 minuta dok ne dobijete glatku kuglu. Tijesto premažite uljem ili ga stavite u posudu s uljem tako da ga prekriva. Pustite da tako stoji barem sat vremena, najbolje tri.
KORAK 3.
Nakon toga, izvadite na čisti stolnjak, kratko razvaljajte valjkom ako je to potrebno, a zatim počnite razvlačiti.
KORAK 4.
Razvlačite tijesto sa svih strana i pripazite da vam ne puca. U slučaju da na nekim dijelovima pukne, ne brinite, možete ga zakrpati ili jednostavno tako ostaviti. Prilikom rolanja rupe ionako neće biti vidljive. Tijesto poprskajte uljem.
KORAK 5.
Na krajeve tijesta stavite nadjev i razmažite ga u tanki sloj.
KORAK 6.
Zarolajte pomoću stolnjaka i prebacite štrudle u lim koji ste premazali uljem. Možete ih dodatno premazati uljem.
KORAK 7.
Pecite oko sat vremena, ili dok štrudle ne poprime zlatnu boju. Pustite da se kratko ohlade i poslužite toplo.