IZ POZNATE PEKARNICE

Korak po korak recept: hrskavo tijesto i sočno punjenje, ovo je tajna najbolje bučnice u gradu

 Berislava Picek/Cropix
Snježana Galic iz pekare Kuraž pokazala nam je kako napraviti najbolju bučnicu

Za tijesto:

880 g bijelog brašna tip 550

17 g soli

64 ml ulja

430 ml vode

Za nadjev:

1,2 kg buče

250 g svježeg sira

250 g kiselog vrhnja

3 jaja

Priprema:

KORAK 1.

U zdjelu stavite jaja, svježi sir i vrhnje. Sve dobro pomiješajte, a ako je potrebno, koristiti možete i mikser. Na kraju dodajte buču i umiješajte je u smjesu.

image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix

KORAK 2.

U posebnoj posudi pomiješajte sastojke za tijesto i mijesite 5-10 minuta dok ne dobijete glatku kuglu. Tijesto premažite uljem ili ga stavite u posudu s uljem tako da ga prekriva. Pustite da tako stoji barem sat vremena, najbolje tri.

image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix

KORAK 3.

Nakon toga, izvadite na čisti stolnjak, kratko razvaljajte valjkom ako je to potrebno, a zatim počnite razvlačiti.

image
Berislava Picek/Cropix

KORAK 4.

Razvlačite tijesto sa svih strana i pripazite da vam ne puca. U slučaju da na nekim dijelovima pukne, ne brinite, možete ga zakrpati ili jednostavno tako ostaviti. Prilikom rolanja rupe ionako neće biti vidljive. Tijesto poprskajte uljem.

image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix

KORAK 5.

Na krajeve tijesta stavite nadjev i razmažite ga u tanki sloj.

image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix

KORAK 6.

Zarolajte pomoću stolnjaka i prebacite štrudle u lim koji ste premazali uljem. Možete ih dodatno premazati uljem.

image
Berislava Picek/Cropix

KORAK 7.

Pecite oko sat vremena, ili dok štrudle ne poprime zlatnu boju. Pustite da se kratko ohlade i poslužite toplo.

image
Berislava Picek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:35