Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 130 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 350 g oreo keksa ili nekih drugih s kremastim punjenjem u sredini
- 150 g maslaca (otopljenog)
- 2 čajne žličice želatine u prahu
- 60 ml hladne vode
- 300 g slatkog vrhnja (vrhnja za šlag)
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- 110 g šećera
- 200 g otopljene bijele čokolade
- 400 g kremastog sira (može i milerama ili creme fraiche)
- *dodatni preljev od karamele po želji
- *otopljena crna čokolada za ukrašavanje
Priprema
1. korak
Kekse stavite u blender i usitnite ih, a zatim sjedinite otopljenim maslacem u homogenu smjesu. Rasporedite po plehu za pite, a zatim ostavite u hladnjaku najmanje 30 minuta kako bi se smjesa stisnula
2. korak
U malu posudicu stavite hladnu vodu, a zatim dodajte i želatinu, stavite na laganu vatru i uz kontinuirano miješanje zagrijavajte dok želatina potpuno ne nestane.
3. korak
U posebnoj zdjeli izradite kremu od kremastog sira, šlaga, ekstrakta vanilije i šećera pa izradite u glatku smjesu. Umiješajte zatim otopljenu želatinu i dodajte otopljenu bijelu čokoladu. Dodajte još malo keksa (ne fine smjese nego grubo natrgajte da ostanu komadići), zatim tako pripremljenu smjesu rasporedite preko ohlađene smijese keksa i maslaca.
4. korak
Ostavite u hladnjaku još barem sat-dva da se smjesa dobro ohladi, a najbolje bi bilo preko noći, ako uspijete izdržati. Po želji prelijte otopljnom crnom čokoladom ili karamelom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....