IZRAELSKA KUHINJA

Kolač od griza i kokosova brašna

 Željko Grgić / Hanza Media
Recept Ranija Hadida!

Za kolač:

250 g brašna
250 g griza
125 g šećera
250 ml svježe iscijeđenog soka od naranče
250 ml ulja
250 g kokosova brašna
30 g praška za pecivo
250 ml jaja
2,5 g cimeta

Za sirup:

750 ml vode
750 g šećera
1 limun

Zagreb, 170517.
Hotel Dubrovnik.
Povodom tjedna izraelske kuhinje chef rani Hadid je kroz cetiri jela prezentirao izraelsku kuhinju.
Na fotografiji: tradicionalni izraelski kolac.
foto: Zeljko Grgic / CROPIX
Željko Grgić / Hanza Media

Priprema:

Pomiješati sve sastojke mikserom, staviti u namašćen i pobrašnjen pleh i peći 30 minuta na temperaturi od 160 stupnjeva. Preliti toplim sirupom i ostaviti neko vrijeme da se dobro upije. Prije pečenja kolač se može ukrasiti oguljenim bademima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. prosinac 2024 13:26