Priprema: 15 minuta • Kuhanje: 40 minuta • Porcija: 4
Trebat će vam:
1 žlica maslinova ulja
1 luk
125 ml crnog vina
400 g rajčica iz konzerve
500 ml pilećeg temeljca
400 g krumpira
250 g slanutka iz konzerve
3 ljute kobasice za kuhanje
1 žličica dimljene paprike
3 žlice svježeg peršina
Priprema:
U loncu zagrijte maslinovo ulje, ubacite usitnjeni luk i pirjajte ga 5-8 minuta dok ne omekša, ali ne dobije boju.
Dodajte crno vino i kuhajte dok se ne reducira na pola. Dodajte rajčice, temeljac, na kockice narezani krumpir i slanutak te pirjajte 10-15 minuta, ili dok krumpir ne omekša. Dodajte na kolutiće narezanu kobasicu i dimljenu papriku te pirjajte pet minuta da se okusi sjedine i kobasica skuha.
Začinite prema ukusu solju i paprom i poslužite s nasjeckanim peršinom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....