JESENSKI DESERT

Knedle s punjenjem od mandarina spoj su tradicije i osvježavajućeg okusa

Priprema je jednostavna, a užitak zagarantiran!

Knedle punjene džemom od mandarina donose dašak citrusnog osvježenja u klasičnu slasticu koja nas vraća u djetinjstvo. Pravi su odabir za sve ljubitelje tradicionalnih deserata s malim twistom, a savršen za hladne jesenske ili zimske dane.

KNEDLE PUNJENE DŽEMOM OD MANDARINA

Priprema: 30 minuta
Kuhanje: 40 minuta
Porcija: 4

Trebat će vam:
500 g krumpira
150 g brašna
1 jaje
50 g griza
prstohvat soli
150 g džema od mandarina
100 g maslaca
2 žlice krušnih mrvica
2 žlice šećera
1 žličica vanilin šećera
cimet ili naribana korica limuna (po želji)

Priprema:
Ogulite krumpir, narežite na komade i kuhajte u posoljenoj vodi 20 minuta. Ocijedite ga i zgnječite u pire. Kad se ohladi, dodajte brašno, jaje, griz i sol, pa umijesite tijesto. Ako se lijepi, dodajte brašna. Uzmite komadić tijesta, spljoštite ga, stavite žličicu džema od mandarina u sredinu i oblikujte knedlu dok ne iskoristite sve tijesto. Zakuhajte posoljenu vodu, stavite knedle i kuhajte 10 - 15 minuta, dok ne isplivaju. U tavi otopite maslac, dodajte krušne mrvice, pržite do zlatne boje, pa umiješajte šećer, vanilin šećer i cimet ili limunovu koricu. Knedle uvaljajte u mrvice, prelijte maslacem i poslužite tople.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. studeni 2024 07:22