![33746571](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/06/09/k_33746571_640.jpg)
Trebat će vam:
2 kg junetine 300 g luka 4 češnja češnjaka 2 mrkve 1-2 peršina komadić korijena celera 0,5 l crnog vina 2 žličice praha crnih trubica 1 žličica mljevene paprike 1/2 žličice dimljene mljevene paprike 1 žličica pimenta 1 žličica pesta od paprike 1 žlica koncentrata rajčice lovorov list peršinov list sol papar |
![Zagreb, 251017.
Jela s crnim trubama: savijaca, gulas, mamaz i juha. Jela je pripremila Mateja Domitrovic.
Foto: Berislava Picek / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/11/7/14/crne_trube_jela7-251017.jpg)
Meso izrežite na komade veličine zalogaja pa ga popecite na masnoći i to u dvije, tri ture. Nemojte sve staviti odjednom u posudu jer će se sve zalijepiti, a svaki komad se mora zapeći. Pečeno meso izvadite pa zažutite luk, dodajte mljevenu papriku i piment pa pola češnjaka i kratko popržite. Zatim u lonac stavite nasjeckano korjenasto povrće i za nekoliko minuta meso i koncentrat rajčice. Ulijte vino, promiješajte pa ulijte vodu i ostavite da se krčka na laganoj vatri uz povremeno miješanje barem dva sata. Pred kraj kuhanja dodajte prah crnih trubica, ostatak češnjaka, sol, papar i peršinov list. Poslužite s palentom u koju ste dodali svježe ili namočene suhe trube i sušene rajčice.