OMILJENA POSLASTICA

Klasik iz djetinjstva: Ovaj recept za svevremenske breskvice vrijedi sačuvati

 Neja Markicevic/Cropix/Cropix
Recept smo dobili u slastičarnici Mirakuli i odmah ga spremili na sigurno

Za tijesto će vam trebati:

600 g brašna
200 ml mlijeka
150 g šećera
200 ml ulja
2 jaja
vanilin šećer
sol
naribana limunova korica
1 prašak za pecivo

Za nadjev će vam trebati:

1 žlica marmelade
10 dag mljevenih oraha
10 dag maslaca
1 žlica kakaa
malo ruma

Za ukrašavanje:

kristal šećer

Priprema:

Brašno najprije pomiješajte s praškom za pecivo, dodajte mlijeko, šećer, ulje, jaja, vanilin šećer, sol i naribanu limunovu koricu. Umijesite ne pretvrdo glatko tijesto. Oblikujte valjke pa ih narežite kao za valjuške. Nauljenim dlanovima oblikujte kuglice veličine oraha. Rasporedite ih na papir za pečenje koji ste stavili na lim. Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva Celzija. Gotove su kada donji dio lagano poprimi zlatnu boju. Pečene kuglice malo ohladite pa nožem lagano izbušite, pazite da vam ne puknu. Od izdubljenih mrvica, marmelade, oraha, ruma, kakaa i rastopljenog maslaca napravite nadjev. Plastičnom vrećicom kojoj ste odrezali vršak uštrcajte ga u izdubljeno. U sredinu za košticu stavite po badem. Spojite po dvije polovice breskvica. Jestive boje razrijedite s mlijekom, umočite jednu polovicu u jednu boju pa drugu polovicu u drugu. Na kraju breskvice uvaljajte u kristal šećer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 19:30