RUČAK NA ŽLICU

Kelj varivo s krumpirom i kobasicama omiljeni je ručak za vrijeme hladnih jesenskih dana

 Darius Dzinnik/
Priprema ovog variva neće vam oduzeti previše vremena pa će tako biti dobra ideja za ručak usred užurbanog radnog tjedna

Trebat će vam:

1 glavica luka
2 mrkve
1 manja glavica kelja
2 krumpira
2 para kobasica
1 žličica crvene paprike
2 lovorova lista
Temeljac
Sol i papar

Priprema:

Povrće operite, očistite i nasjeckajte na sitne kockice. Kobasice nasjeckajte na kolutiće, a kelj na manje komade. Na malo ulja najprije pirjajte luk, kada se zažuti, dodajte mrkvu i krumpir. Pirjajte dvije minute pa dodajte kobasicu. Pirjajte još dvije do tri minute, a zatim dodajte temeljac ili vodu. U lonac ubacite i lovorov list, crvenu papriku, sol i papar. Kuhajte dok krumpir i mrkva malo omekšaju, oko 25 minuta. Dodajte kelj i još tekućine po potrebi. Kuhajte dok kelj ne povene, a zatim poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 09:18