Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 800 g svinjskog kotleta bez kostiju
- 150 g špeka
- 1 dcl bijelog vina
- 1 žlica samoborske muštarde
- 1 žlica maslaca
- 1 žlica suncokretova ulja
- sol i papar
- ZA POPEČKE:
- 500 g krumpira
- 1 jaje
- 2 žlice suncokretovog ulja
- sol i papar
Priprema
1. korak
Kare očistimo od žilica i izrežemo na odreske. Oko mesa omotamo plošku špeka pa pričvrstimo čačkalicom .Pečemo u tavici s obje strane dok ne porumeni. Podlijemo vinom pa dodamo senf i maslac. Par minuta prokuhamo i serviramo uz popečke.
2. korak
Krumpir ogulimo i izribamo na ribežu. Dodamo jaje,sol i papar te sve dobro izmiješamo. Žlicom formiramo popečke. Pečemo na tavici na laganoj vatri uz dodatak ulja dok ne porumeni s obje strane.
Recept restorana Bon Appetit, Zagreb
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....