Kare s popečcima od krumpira

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 45 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 800 g svinjskog kotleta bez kostiju
  • 150 g špeka
  • 1 dcl bijelog vina
  • 1 žlica samoborske muštarde
  • 1 žlica maslaca
  • 1 žlica suncokretova ulja
  • sol i papar
  • ZA POPEČKE:
  • 500 g krumpira
  • 1 jaje
  • 2 žlice suncokretovog ulja
  • sol i papar

Priprema

1. korak

Kare očistimo od žilica i izrežemo na odreske. Oko mesa omotamo plošku špeka pa pričvrstimo čačkalicom .Pečemo u tavici s obje strane dok ne porumeni. Podlijemo vinom pa dodamo senf i maslac. Par minuta prokuhamo i serviramo uz popečke.

2. korak

Krumpir ogulimo i izribamo na ribežu. Dodamo jaje,sol i papar te sve dobro izmiješamo. Žlicom formiramo popečke. Pečemo na tavici na laganoj vatri uz dodatak ulja dok ne porumeni s obje strane.

Recept restorana Bon Appetit, Zagreb

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. studeni 2024 08:16