Kako napraviti marmeladu od jagoda?

Naša blogerica Marija napravila je divnu marmeladu od jagoda!

Donosimo isprobanu recepturu kako napraviti marmeladu od jagoda. Korišten je aru prah umjesto gustina. Dobra strana aru praha jest što ima dvostruko veću moć zgušnjavanja od pšeničnog brašna jer ne sadrži proteine i gluten. Za razliku od kukuruznog škroba, aru prah stvara savršenu gustoću i ne razgrađuje se u kombinaciji sa kiselim sastojcima poput voćnog soka. Aru prah je također otporan na smrzavanje dok su mješavine s kukuruznim škrobom sklone razbijanju nakon smrzavanja i odmrzavanja.

Naša Marija, inače autorica bloga Make it healthy , napravila je marmeladu od jagoda i donosi vam recepturu za gušću i rjeđu varijantu pa vi izaberite dražu. Uglavnom, trebat će vam:

  • 1100 g očišćenih jagoda
  • 1 žlica vode
  • 5-6 žlica smeđeg šećera
  • 1 žlica limunovog soka
  • aru prah razmućen u malo vode

Cijeli recept pročitajte OVDJE .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. prosinac 2024 12:40